Sterke schakels is in september 2020 opgericht door Mirjam van Drimmelen. Zij is een bevlogen professional met 30 jaar werkervaring in diverse managementposities in de zakelijke dienstverlening. In binnen- en buitenland. Sinds 2011 is zij actief als ondernemer-consultant in diverse sectoren. Op basis van haar ervaring heeft zij de methode Via-Begripp ontwikkeld en het boek ‘Het geheim achter succesvolle samenwerkingsverbanden’ geschreven. Mirjam heeft in 2020 Sterke Schakels opgericht.

In de zomer van 2020 op een zonnige zondagmiddag tijdens een picknick met haar familie in de achtertuin van haar broer vroeg zij aanwezigen mee te denken over een naam voor het bedrijf. Haar nichtje van 16 jaar lag op haar buik in het gras te doezelen en ineens stond ze op en zei: Sterke Schakels! Op de foto zie je hoe Mirjam met haar nichtje een sterke schakel in de praktijk brachten.

Het logo van Sterke Schakels is ontworpen door Harry de Graaf. Hij draaide als het ware twee S-en in elkaar. De harten die hierdoor ontstaan, verbeelden de mensen die namens partijen het hart van elk samenwerkingsverband vormen. Zij zijn de sterke schakels die verbinden en het verband tot leven brengen. Zo ontstaan verbindingspunten in samenwerking tussen partijen en dat idee is de oranje punt in het midden van het logo.

Het team van Sterke Schakels breidt zich gestaag uit. In november 2020 kwam José Schutte de back-office versterken en Nathalie Kruger helpt bij de communicatie.